Zaloguj się Zarejestruj się

Menu

Licznik odwiedzin

Stronę przegląda...
  • łącznie: 3
  • zalogowanych: 0
Odwiedziło nas już 605587 użytkowników

Filmy z kursów

Kurs Pilarz

Kurs Wózki

Kurs Spawacz

Forum

1. gość napisał(a):

przyjechalismy na kurs skierowani z urzedu pracy,jesli chodzi o samo szkolenie jestesmy bardzo zadowoleni i na warunki mieszkalne nie ma co narzekac.jesli chodzi o materialy dostepne do nauki tez nie ma co narzekac i mozna tzw spawac do bolu bez obawy ze czegos zabraknie.dobra atmosfera i mozna naprawde wiele sie nauczyc.poleca kamil,marcin,adam i stach

2. zbika napisał(a):

Pracę najlepiej szukać, jak się ma już certyfikat, bo tego żądają wszyscy najpierw. Na kursie najlepiej się uczyć spawać, a nie szukać pracy w internecie :). Chyba, że jest ktoś kto Cię zatrudni już na przyszłość, kiedy skończysz kurs. Pracodawcę można znaleźć samemu, bo zależy gdzie chce się pracować i w czym, tzn. czy na produkcji, czy w montażu np. instalacji CO, bo od tego zależy miejsce pracy, w PL czy za granicą. Szukasz samemu tego czego chcesz. Ja wysyłałem 1,5 miesiąca swoje CV, certyfikaty (oczywiście skany) i ktoś się odezwał, ale to bardziej pośrednicy, bo oni mają interes w tym, żeby Cię zatrudnić. Otwarty jest rynek pracy niemiecki, tyle że trza mieć podstawy tego języka i go zakuwać :). Nic łatwo nie przychodzi. W Alfie na pewno można się nauczyć no i poznać świetnych ludzi, często napaleńców, jakich i ja spotkałem :) Czego możesz się spodziewać po ukończeniu szkolenia? Otóż tego, czego sam oczekujesz od siebie i od swojej przyszłości :). To ty się uczysz, spawasz i szukasz pracy i to osiągasz, tylko ważne by tego chcieć i do tego dążyć :). Pozdrawiam

3. admin napisał(a):

Witamy.Pomysł jest dobry.Co do wyboru metody na miejscu okazuje się ,czy mamy "materiał" na spawacza rur w TIG (bo nie każdy ma do niej predyspozycje.Proponujemy kontakt telefoniczny.Pozdrawiamy

4. crw napisał(a):

witam. w celu nauki zawodu, uzyskaniu kwalifikacji postanowiłem podjąć sie szkoleniu spawacza w ośrodku Alfa. Jestem totalnym laikiem, nigdy nie spawałem. Od dłuższego czasu interesuje sie tematem, głównie przeglądając sieć... Bardzo proszę o jakieś sugestie dotyczące startu w zawodzie, ewentualnie dotyczące już konkretnie samego szkolenia. Zainteresowała mnie metoda TIG (wszystkie moduły, szkolenie 5 tygodni(?) ) Co sądzicie o takim planie, czy jest sensowny? Zamierzam szukać od razu pracy, i z czasem zdobywając doświadczenie podnosic kwalifikacje. Obawiam się tylko jednego, braku chęci zatrudnienia przez pracodawce bez doświadczenia, gdzie nie popatrze wymagane min. 2 letnie... Czy ośrodek Alfa jest w stanie pomóc jakoś w tej kwesti, czy współpracuje z pracodawcami..? Czego moge sie spodziewać po ukończeniu takiego szkolenia?

Wyślij