Witam wszystkich. Ukończyłem kurs tig-141-moduł 2. Szkoła naprawde godna polecenia.Nikt nikogo nie wylicza z materiału każdy ma swoje stanowisko i uczy sie od rana do wieczor. Oczywiście z przerwą:)Bardzo sympatyczna atmosfera.A Pan Bogdan odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.Serdecznie pozdrawiam wszystkich w instytucie ALFA
Cześć jestem Waldek. Ukończyłem kurs na postawy maga 135 i 136, Byłem całkowitym laikiem kompletnie nieobeznanym ze spawaniem. I nie da sie ukryć że pewnie nigdy Wielkim nie będę, choć ,kto wie... to po kursie w ALFIE można powiedzieć, że tylko od Ciebie zależy czy będziesz umiał spawać. Spawanie można zacząć o 7 rano i jechać do oporu, bez ograniczeń do 19-tej. Głowa może odpaść . Materiałów nikt nie ogranicza, zawodowiec Pan Bogdan pomoże i podpowie, po prostu postara się nauczyć , a tylko od nas samych zalezy czy chcemy sie nauczyć i od naszych zdolności. Picassem nie każdy zostanie, ale spawać można się nauczyć. Miła atmosfera , normalni ludzie-pozytywnie nastawieni,myślę ze warto zaiwestować w ten ośrodek w celu poszerzenia wiedzy i umiejętności spawania.
Witam,chciałbym się dowiedzieć czy kurs MAG 136 moduł 1,2,3 można zrobić jednym ciągiem czy może są ograniczenia w postaci praktyki w spawaniu pomiędzy jednym a drugim modułem.Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedz......Ps.Super opinie.
Witam wszystkich. Ukończyłem kurs MAG 135. Szkoła naprawde godna polecenia.Nikt nikogo nie wylicza z materiału każdy ma swoje stanowisko i uczy sie od rana do wieczor. Oczywiście z przerwą:)Bardzo sympatyczna atmosfera.A Pan Bogdan odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.Serdecznie pozdrawiam.
Cześć tu Andrzej.
Stosowno mojej wypowiedzi o "ograniczonym dostępie do spawarek" miałem na uwadze, oczywiście INNE kursy spawacza, mainowicie w Czechach, gzie byłem przed przyjazdem do państwa.Takiego treningu ze spawarkami i dostępu do materjału jak w Alfie nie widziałem w żadnej szkole, to napewno! Jeszcze raz polecam wszyskim
witam wszystkich moge potwierdzic wszystko co napisal kolega andrzej poniewaz razem bylismy na tym samym kursie tylko ja robilem tig-a aluminium i nierdzewke ja rowniez jestem bardzo zadowolony ze szkolenia i polecam wszystkim ktorzy chcieli by sobie podnies kwalifikacje pozdrawiam pana bogdana bez kturego by napewno tak fajnie niebylo i pozdrawiam oczywiscie ciebie andrzeju mam nadzieje ze sie jeszcze na takim kursie spotkamy pozdrawiam ANDRZEJ
Cześć, jestem Andrzej. Aktualnie jestem zatrudniony w Czechach (w kopalni węgla, chociaż jestem obywatelem Ukrainy. Dowiedziałem się o Alfie, najprostszym sposobem - przez internet, pomyślałem że takiej szansy nie mogę zmarnować. W Czechach analogiczne kursy kosztują bardzo drogo (to jeszcze lajtowo powiedziane)i dostęp do spawarek, powiecmy tak - ograniczony. Co mi się spodobało w Alfie odrazu - maska na łeb i jazda przez 11 godzin każdy dzień. o Instruktorze, Panie Bogdanie to faktycznie można powiedzieć dużo dobrych rzeczy, ale najważniejsze jest to że on nauczy spawać praktycznie każdego. Powiem więcej - mam zamiar podwyższyć kwalifikację i przyjadę tu jeszcze raz, to nie ulega wątpliwości, i wszystkim których znam będę polecał, i Wam polecam!!!
Cześć, jestem Andrzej. Aktualnie jestem zatrudniony w Czechach (w kopalni węgla, chociaż jestem obywatelem Ukrainy. Dowiedziałem się o Alfie, najprostszym sposobem - przez internet, pomyślałem że takiej szansy nie mogę zmarnować. W Czechach analogiczne kursy kosztują bardzo drogo (to jeszcze lajtowo powiedziane)i dostęp do spawarek, powiecmy tak - ograniczony. Co mi się spodobało w Alfie odrazu - maska na łeb i jazda prez 11 godzin każdy dzień. o Instruktorze, Panie Bogdanie to fatycznie można powiedzieć dużo dobrych rzecy, ale najwazniejsze jest to że on nauczy spawać praktycznie każdego. Powiem więcej - mam zamiar podwyższyć kwalifikację i przyjadę tu jeszcze raz, to nie ulega wątpliwości, i wszystkim których znam będę polecał, i Wam polecam!!!
Miałem przyjemność odbywać kurs spawania w tym ośrodku i jestem pozytywnie zaskoczony, tym bardziej że trafiłem tam ze specyficznymi potrzebami. Przebywam w Szkocji i znalazłem atrakcyjną ofertę pracy, jednak warunkiem przyjęcia było wykonanie kilku złączy pod rentgen. Na kurs przyjechałem wraz z dwoma kolegami - Węgrami, którzy nie mogli u siebie znaleźć ośrodka który podjąłby się tego rodzaju szkolenia.Próbowaliśmy rownież w Szkocji ale koszty były kolosalne. Skontaktowałem się z Alfą , gdzie inżynier - spawalnik dostosował szkolenie do moich potrzeb(odpowiednia stal, drut, podkładki ceramiczne) . Mając do dyspozycji stanowisko spawalnicze przez 2 tygodnie 11 godzin dziennie, materiały których nikt nie wydziela nauczyliśmy się naprawdę dużo, a instruktor - Pan Bogdan to pasjonat spawania, który przygotował nas nie tylko od strony praktycznej, ale tez wyjaśnił jak funkcjonować w tym zawodzie by nie zostać oszukanym przez pracodawcę itp(w dzisiejszych czasach to szczególnie ważne).
Zakwaterowanie jest w dobrym standardzie, obiady serwowane w pobliskiej stołówce smaczne, chyba dopiero po 10 dniach jakieś danie się powtórzyło.
Na rezultaty szkolenia nie czekaliśmy długo, spawając próbki po powrocie do Szkocji, które docelowo miały być badane zostaliśmy zapytani o podjęcie pracy "od zaraz" w momencie kiedy ledwie skończyliśmy warstwę przetopu. Polecam Alfę z czystym sumieniem !
Witam wszystkich. Ukończyłem kurs tig-141-moduł 2. Szkoła naprawde godna polecenia.Nikt nikogo nie wylicza z materiału każdy ma swoje stanowisko i uczy sie od rana do wieczor. Oczywiście z przerwą:)Bardzo sympatyczna atmosfera.A Pan Bogdan odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.Serdecznie pozdrawiam wszystkich w instytucie ALFA
Cześć jestem Waldek. Ukończyłem kurs na postawy maga 135 i 136, Byłem całkowitym laikiem kompletnie nieobeznanym ze spawaniem. I nie da sie ukryć że pewnie nigdy Wielkim nie będę, choć ,kto wie... to po kursie w ALFIE można powiedzieć, że tylko od Ciebie zależy czy będziesz umiał spawać. Spawanie można zacząć o 7 rano i jechać do oporu, bez ograniczeń do 19-tej. Głowa może odpaść . Materiałów nikt nie ogranicza, zawodowiec Pan Bogdan pomoże i podpowie, po prostu postara się nauczyć , a tylko od nas samych zalezy czy chcemy sie nauczyć i od naszych zdolności. Picassem nie każdy zostanie, ale spawać można się nauczyć. Miła atmosfera , normalni ludzie-pozytywnie nastawieni,myślę ze warto zaiwestować w ten ośrodek w celu poszerzenia wiedzy i umiejętności spawania.
Witam.Obecnie nie ma takich ograniczeń więc można robić moduły po kolei.Pozdrawiamy
Witam,chciałbym się dowiedzieć czy kurs MAG 136 moduł 1,2,3 można zrobić jednym ciągiem czy może są ograniczenia w postaci praktyki w spawaniu pomiędzy jednym a drugim modułem.Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedz......Ps.Super opinie.
Witam wszystkich. Ukończyłem kurs MAG 135. Szkoła naprawde godna polecenia.Nikt nikogo nie wylicza z materiału każdy ma swoje stanowisko i uczy sie od rana do wieczor. Oczywiście z przerwą:)Bardzo sympatyczna atmosfera.A Pan Bogdan odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.Serdecznie pozdrawiam.
Cześć tu Andrzej. Stosowno mojej wypowiedzi o "ograniczonym dostępie do spawarek" miałem na uwadze, oczywiście INNE kursy spawacza, mainowicie w Czechach, gzie byłem przed przyjazdem do państwa.Takiego treningu ze spawarkami i dostępu do materjału jak w Alfie nie widziałem w żadnej szkole, to napewno! Jeszcze raz polecam wszyskim
witam wszystkich moge potwierdzic wszystko co napisal kolega andrzej poniewaz razem bylismy na tym samym kursie tylko ja robilem tig-a aluminium i nierdzewke ja rowniez jestem bardzo zadowolony ze szkolenia i polecam wszystkim ktorzy chcieli by sobie podnies kwalifikacje pozdrawiam pana bogdana bez kturego by napewno tak fajnie niebylo i pozdrawiam oczywiscie ciebie andrzeju mam nadzieje ze sie jeszcze na takim kursie spotkamy pozdrawiam ANDRZEJ
Witamy Andrzejku.Naprawdę dostęp do spawarek "ograniczony" czy przejęzyczenie?.Pozdrawiamy
Cześć, jestem Andrzej. Aktualnie jestem zatrudniony w Czechach (w kopalni węgla, chociaż jestem obywatelem Ukrainy. Dowiedziałem się o Alfie, najprostszym sposobem - przez internet, pomyślałem że takiej szansy nie mogę zmarnować. W Czechach analogiczne kursy kosztują bardzo drogo (to jeszcze lajtowo powiedziane)i dostęp do spawarek, powiecmy tak - ograniczony. Co mi się spodobało w Alfie odrazu - maska na łeb i jazda przez 11 godzin każdy dzień. o Instruktorze, Panie Bogdanie to faktycznie można powiedzieć dużo dobrych rzeczy, ale najważniejsze jest to że on nauczy spawać praktycznie każdego. Powiem więcej - mam zamiar podwyższyć kwalifikację i przyjadę tu jeszcze raz, to nie ulega wątpliwości, i wszystkim których znam będę polecał, i Wam polecam!!!
Cześć, jestem Andrzej. Aktualnie jestem zatrudniony w Czechach (w kopalni węgla, chociaż jestem obywatelem Ukrainy. Dowiedziałem się o Alfie, najprostszym sposobem - przez internet, pomyślałem że takiej szansy nie mogę zmarnować. W Czechach analogiczne kursy kosztują bardzo drogo (to jeszcze lajtowo powiedziane)i dostęp do spawarek, powiecmy tak - ograniczony. Co mi się spodobało w Alfie odrazu - maska na łeb i jazda prez 11 godzin każdy dzień. o Instruktorze, Panie Bogdanie to fatycznie można powiedzieć dużo dobrych rzecy, ale najwazniejsze jest to że on nauczy spawać praktycznie każdego. Powiem więcej - mam zamiar podwyższyć kwalifikację i przyjadę tu jeszcze raz, to nie ulega wątpliwości, i wszystkim których znam będę polecał, i Wam polecam!!!
Miałem przyjemność odbywać kurs spawania w tym ośrodku i jestem pozytywnie zaskoczony, tym bardziej że trafiłem tam ze specyficznymi potrzebami. Przebywam w Szkocji i znalazłem atrakcyjną ofertę pracy, jednak warunkiem przyjęcia było wykonanie kilku złączy pod rentgen. Na kurs przyjechałem wraz z dwoma kolegami - Węgrami, którzy nie mogli u siebie znaleźć ośrodka który podjąłby się tego rodzaju szkolenia.Próbowaliśmy rownież w Szkocji ale koszty były kolosalne. Skontaktowałem się z Alfą , gdzie inżynier - spawalnik dostosował szkolenie do moich potrzeb(odpowiednia stal, drut, podkładki ceramiczne) . Mając do dyspozycji stanowisko spawalnicze przez 2 tygodnie 11 godzin dziennie, materiały których nikt nie wydziela nauczyliśmy się naprawdę dużo, a instruktor - Pan Bogdan to pasjonat spawania, który przygotował nas nie tylko od strony praktycznej, ale tez wyjaśnił jak funkcjonować w tym zawodzie by nie zostać oszukanym przez pracodawcę itp(w dzisiejszych czasach to szczególnie ważne). Zakwaterowanie jest w dobrym standardzie, obiady serwowane w pobliskiej stołówce smaczne, chyba dopiero po 10 dniach jakieś danie się powtórzyło. Na rezultaty szkolenia nie czekaliśmy długo, spawając próbki po powrocie do Szkocji, które docelowo miały być badane zostaliśmy zapytani o podjęcie pracy "od zaraz" w momencie kiedy ledwie skończyliśmy warstwę przetopu. Polecam Alfę z czystym sumieniem !